maanantai 24. joulukuuta 2007

Kissa nauttii joulusta omalla tavallaanLahjaksi saatu joulutähti vietiin eteisen ikkunalle, kun Nestor tuli jouluvieraaksi. Orkideoita ja tulppaaneja Nestor ei syö. Mutta orkidean koristeena olevia tummanpunaiseksi värjättyjä oksia se käy napsimassa. Siinä ylimääräinen syy laittaa olohuoneeseen vievät ovet kiinni, kun joulupöytä on valmiiksi katettuna.

Tämän aamun Hufvudstadsbladet muistuttaa siitä, että ihmisen tapa viettää joulua ei sovi kokonaisuudessaan kissalle. Esimerkiksi joulutähti ja hyasintti ovat myrkyllisiä kissalle.

Lemmikkieläin voi polttaa itsensä kynttilän liekissä tai kaataa vahingossa kynttilän. Jouluruuat ovat liian suolaisia ja maustettuja kissalle, jolle voi antaa niitä vain pienen maistipalan. Suklaa on HBL:n mukaan myrkyllistä kissalle ja koiralle.

Kissa leikkii mielellään joululahjapapereilla ja narulla, mutta se saattaa myös nielaista lahjanauhan palasen. Alimmille kuusenoksille on parasta ripustaa turvallisia koristeita. Kissan ja muiden lemmikkieläinten täytyy saada olla myös omassa rauhassaan jouluna.

(Julen kan vara farlig för kissen. HBL 24.12.2007)

Hyvää joulua sekä kissoille että ihmisille!

4 kommenttia:

Viisikko ja Mamma kirjoitti...

Kahdenkymmenen pehmeen tassun (+ yhden käsiparin) tassutuksin me lähetetään kaikille Teitille hyvän Joulun toivotukset !

Anna Amnell kirjoitti...

Kiitos, Viisikko ja mamma! Hyvää joulua!

hellumarja kirjoitti...

Hyvää joulun jatkoa toivotan täältä Gävlestä Elvis-kisun kanssa ! :)

Anna Amnell kirjoitti...

Hyvää tapaninpäivää Elvikselle ja emännälle!