sunnuntai 30. joulukuuta 2007

Kahvi ja kissa

 


Vähän aikaa sitten kirjoitin tähän blogiin HBL:n jouluohjeista kissojen omistajille. Niissä sanottiin mm, että kissalle ei saa antaa suklaata. Se on kissalle myrkyllistä. Kofeiiniko? Entä kahvi?

Nestorille ei anneta yleensä ihmisten ruokia, se ei ole saanut suklaata eikä kahvia kotonaankaan. Se ei ole edes ollut kiinnostunut kahvista, jota sen kotona juodaan lauantaiaamuisin maitokahvina ranskalaiseen tapaan - muulloin teetä.

Nyt kuitenkin Nestor käyttäytyi hyvin oudosti, kun mieheni joi aamukahvia. Se tuli kupin viereen ja hieroi päätään
kuppiin. Se vaikutti olevan samalla tavalla lievässä "pilvessä" kuin silloin, kun se saa eteensä lautasen, jossa on ollut oliiveja.

Onkohan tämän kahvilajin papujen joukkoon joutunut joitain yrttejä tms?

Muutamat lukijoista ovat kertoneet, että heidänkin kissansa reagoivat oliiveihin samalla tavalla kuin Nestorkin. Mutta entä kahvi ja kissa?
Posted by Picasa

4 kommenttia:

hellumarja kirjoitti...

Kissoilla on toisinaan jänniä mieltymyksiä :)
Enpä tiennytkään, että suklaa voi olla myrkyllistä kissalle, no onneksi Elvis ei siitä välitäkään, mutta edellinen kisulainen oli hyvinkin suklaan perään.

Anna Amnell kirjoitti...

Kissoillakin on mielihalunsa. Meidän kanadalainen kissamme Topi oli ollut aikaisemmin varmaankin lapsiperheessä. Se himoitsi kaikkea koululaisten suosimaa roskaruokaa. (Pelastimme Topin eläinten huostaanottoasemalta.)

Anonyymi kirjoitti...

Meidän kissa ilmiselvästi pitää kahvista. Onnistuin läikyttämään kahvit lattialle, ja kun olin jälkeni siivonnut, Ninni-neitimme alkoi innokkaasti raapia lattiaa ja kieriskellä. Myöhemmin se änkesi väkisin kahvikupille, joten olihan sitä pakko muutama kielenpäällinen antaa maistettavaksi, ja hyvin teki kauppansa. Internet-viisaus tuntee muutaman kissa, jotka ovat juoneet kahvia päivittäin, ja ovat parikymppisiä, mutta faktatietoa en vielä ole löytänyt. YMMV...

Anna Amnell kirjoitti...

Saattaa olla, että kohtuullinen määrä kahvi sopisi kissalle. En uskaltaisi yrittää.:)